Zanima me, kako do nove nepremičnine

Že dlje časa se doma pogovarjamo, kako bi prišli do nove nepremičnine, saj smo v trenutnem stanovanju zelo utesnjeni. Živimo namreč v eno in pol sobnem stanovanju in kljub temu, da se dobro razumemo, je premajhno za 4 člane.

Problem je, ker samo jaz delam. Žena je trenutno brezposelna in tudi ko dobi službo, jo vedno dobi samo za določen čas in težko bomo dobili kredit. Za nepremičnine vemo, da so zelo drage. Ne vem, kako si nekateri lahko privoščijo takšne gradove ali večja stanovanja, kljub temu, da delata na primer v trgovini ali pa je samo eden zaposlen v boljšem podjetju. Kot je videti, delamo mi nekaj narobe, da ne moremo iz začaranega kroga. Že dlje časa gledamo nepremičnine in spremljamo, kaj je novega na trgu, pa se nam vedno ustavi pri denarju. Žal nimamo tudi koga od domačih, da bi nam vsaj delno skočil in pomagal, pri nakupu. 

Razmišljali smo, da bi staro stanovanje prodali in vzeli hipoteko na novo stanovanje, pa smo tudi tu naleteli na težavo, saj je odobritev kredita zakomplicirana stvar. Ne vem, če bomo prišli do nove nepremičnine, preden bosta otroka odrasla in šla od doma. Kasneje je tak ne bomo potrebovali. 

Super bi bilo, če bi tudi žena dobila službo za stalno, saj bi tako postala kreditno sposobna in bi skupaj lahko prispevali za nakup nove nepremičnine, pa če tudi v sosednjem kraju. Pravijo, da sanje zadnje umrejo in tudi pri nas je tako. Že vrsto let sanjava in upava, da se nama enkrat posreči in verjamem, da se nama tudi bo.

Jutri gremo na ogled nepremičnine v bližini, ki ima za naju solidno ceno in upam, da se bomo z lastnikom uspeli dogovoriti, za drugačen način financiranja. Če ne bo potreboval takoj vsega denarja in se lahko zmenimo, da del kupnine poravnamo čez pol leta ali eno leto, bi bilo idealno za nas.