Najboljši gradbeni dodatek – delovni oder

Poznamo več različnih imen za odre in sicer: gradbeni oder, delovni oder ter fasadni oder. Ravno zaradi gradbenega pripomočka delovnega odra je delo izvedeno hitreje in bolj učinkovito. Ko se posameznik ali pa delavci odločijo, da se bo postavil delovni oder, je to zelo očiten znak, da se bodo pričela različna gradbena dela.

Gradbena dela se odvijajo skozi celotno leto, zato mora biti delovni oder trpežen in odporen na vse vremenske razmere, saj je vreme zares nepredvidljivo tudi v poletnih in vročih dnevih. Uporabnost delovnih odrov je zares široka, saj je delovni oder pripomoček, brez katerega delavci nikakor ne morejo opravljati svojega dela.

 

Varnost je številka ena pri gradbenih delih

Postavitev in demontaža , kadar se gre za delovni oder, morata biti opravljeni pod nadzorom strokovnjaka, ki bo točno znal določiti, kolikšna je lahko obremenitev pri delovnem odru, prav tako pa bo znal ustrezno zaščititi gradbišče in tako poskrbeti za varnost vseh udeleženih pri gradbeniških delih.

Priporočljivo je tudi, da se pri postavitvi delovnega odra namesti tudi mreža, ki ščiti pred različnimi vremenskimi vplivi in vertikalnimi obtežbami. Zelo velikokrat se je zgodilo, da je zaradi površnosti pri samem postavljanju delovnega odra prišlo do hujših poškodb in nesreč.

Najboljši gradbeni dodatek – delovni oder

 

Iz česa je delovni oder sploh sestavljen?

Če se oseba spozna na postavitev delovnega odra, potem je sama sestava zelo hitra, saj delovni oder nima veliko elementov, ki jih je potrebno postaviti. Vsak delovni oder vsebuje močne nosilne stebre ter deske, na katerih oseba stoji in tako lažje opravlja gradbeniška dela.

Zraven delovnega odra je potrebno postaviti tudi opozorilne zanke, ki jasno nakazujejo, da je v bližini delo na gradbišču, če teh oznak ni ali pa niso na dovolj vidnem mestu, lahko ljudje pričnejo hoditi na gradbišče in se tako poškodujejo. Gradbeništvo je zelo zahtevna dejavnost, ki mora konstantno napredovati in tako ugajati naročilom.