Delovne majice in majice za prosti čas

Majice veljajo za nepogrešljiv del naše garderobne omare. V njej se nahaja kar nekaj takšnih kosov oblačil, ki pa se seveda med seboj lahko ločijo v marsičem. Lahko imajo dolge ali kratke rokave, obstajajo tudi takšne brez. Če bi se osredotočili na zgodovino tovrstnega tekstila, pa bi bili sila presenečeni, zakaj so se pojavile prve majice in kaj je bil njihov namen.

Na splošno majice lahko v svoji garderobni omari razdelimo na dve večji kategoriji. Na tiste, ki jih nosimo na delovnem mestu, ter na takšne, ki so primernejše za prosti čas.

 

Formalno zasnovane dolge in kratke majice

Na prvi pogled se nam zdi, da so vse kratke majice enako snovane, le da so različnih barv in motivov. Kljub temu pa so na voljo različni modeli. Zelo formalne denimo izgledajo polo majice, ki jih večinoma nosimo kar na delovnem mestu. Praviloma takšne majice veljajo za bolj kakovostne in so zato tudi cenovno nekoliko dražje.

Po drugi strani pa nas navadna klasična majica lahko stane le nekaj evrov. Takšno oblačilo navadno nosimo samo kakšno sezono ali največ dve, potem postane neuporabna.

Delovne majice in majice za prosti čas

 

Oblačila z najrazličnejšimi napisi in drugimi potiski

Le redko lahko opazimo majice, ki so bele in ni prav nič na njih. Veliko pogostejše so barvne majice, ki vključujejo kakšen napis ali kakšen drug potisk. Daleč najbolj priljubljene so črne majice, na katere so natisnjeni barvni vzorci.

Tekstil z napisom je zlasti zaželen pri promocijskem materialu. Podjetniki svojim strankam, poslovnim partnerjem pa tudi zaposlenim ob priliki podarjajo najrazličnejše kose oblačil, tudi majice, na katerih je potiskan logotip podjetja in še kaj drugega.

 

Izdelava majic po meri

Na spletu ste verjetno že opazili aplikacijo, ki vam omogoča, da si lahko majice in druge kose oblačil izdelate kar sami, in to po lastni meri. Potrebnih je le nekaj klikov in oblačilo po meri je narejeno.